söndag 12 augusti 2012

Vilken välsignad sommar- nu åter till vardagen

Vilken helt fantastisk sommar vi har haft i vår familj.
Jag tänker på alla barn och familjer som inte haft det lika fint som vi. Jag tänker på barnfattigdomen i Sverige (den som vårt lands styrande inte vill låtsas om i sina vackra tal om att: ”Det går bra för Sverige!” och jag tänker på min barndomskamrat som tvingades ge upp mot cancern. Bara 46 år gammal. Han lämnar fru och tre barn efter sig. Han kämpade in i det sista. Livet är så orättvist. Vila i frid, min vän.

Så plötsligt uppfylls jag av tacksamhet. Jag riktar min tacksamhet till den Gud jag vägrar att ge upp.
Någonstans finns Gudomligheten som bryr sig om just mig.

Livet är tufft för så många. Vad kan vara värre än att mista sitt barn?
Kanske att mista sin partner?
Vad skulle jag göra utan min Roger?
Vilken man!
Alltid vid min sida, fast vi under senare år fått lära oss just vad som menas med ” i nöd och lust”. De där orden har fått en verklig innebörd för oss efter allt som hänt vår familj.

Jag sitter på altanen och unnar mig ett glas kallt rosévin.
Jag tycker att det är så himmelskt gott. Jag sipprar på vinet.
Jag blir löjligt euforisk och tackar Gud för vindruvan också, samtidigt som jag undrar varför det är så orättvist. Varför kan just jag njuta av ett glas vin eller två och varför utvecklar inte jag ett alkoholberoende som så många andra människor kan göra? Varför är just jag förskonad från det eländet?

Imorgon börjar arbetet.
Jag bävar lite grann men det ska också bli kul.

Jag är tacksam gentemot det företag jag är anställd i som så ärligt hjälpt mig och min familj så mycket. Vilka fina chefer. De har förstått hur dåligt jag mått och hur sjuk jag blev av allt stridande. Hur många har sådana chefer? Jag hoppas jag nu kan leverera tillbaka med full kraft. Men jag måste vara försiktig, rädd om mig själv.

Man ska tillåta sig att frossa i minnen, båda fina och mindre fina, jag tror att det rensar ens själ på något sätt. Som att tappa av sig så att det inte rinner över.
Akta er för det, överfyllnad, det är livsfarligt, man sprängs, det vet jag nu.
Kanske har jag inte gråtit ut tillräckligt?
Kanske har jag, trots allt, inte tillåtit mig att gråta ut? Har jag tvingat mig att vara alltför stark?
Jag vet inte det.
Allt får ta sin tid.
Min sommar har i alla fall varit läkande på alla sätt. Vad välja av allt fint?

Tack vare killarnas ridintresse träffade vi familjen Carreras-Bergman. En livslång vänskap har påbörjats. Barnen förde oss samman. För andra året i rad har vi förmånen att tillbringa en dryg vecka hemma hos dem i baskiska delen av Spanien.

Familjerna har så mycket gemensamt. Intresset för hästar å vatten. Den tuffa Biscaya-bukten bjuder intensiva vågor. Tack Falköpings kommun för den fantastiska träning ni gett våra barn i vattenvana under nio års tid nu. Ungarna har blivit grymma i vattnet tack vare er fina pedagogik.

Stränga förhållningsregler av Josema då vi ska gå i vattnet. Vågorna slår in dig mot klipporna om du dyker i vid fel tidpunkt. Här är det Adam som ger sig ut för att pröva lyckan med harpunfisket. Adam, som fick höra av sin simlärare på mellanstadiet att han inte var "värd" de simmärken han tagit i Falköpings kommuns simskola. Adam som fick sätta på sig flythjälp och hånas av de andra eleverna fast han KUNDE simma. Orsak: "Han vinklade inte ut bägge fötterna i bröstsimmet." Jag kan informera Skövde kommun om att Adam just precis tagit sin Guldmagister i träning i Falköpings kommun. Det går alldeles utmärkt att simma kilometer efter kilometer med en icke vinklad fot. Tänk om, Skövde kommun! Er simpedagogik stinks! Ni ska inte utbilda tävlingssimmare, har ni inte förstått det? Jag fräste ifrån redan då: "Låt ungen vara hemma - jag tar ansvar för hans simträning" å här är resultatet! Emil skjöt förresten en stor åtta-armad bläckfisk som vi tillredde och gladeligen mumsade upp.Mina brorsbarn från Göteborg har hälsat på. Det var länge sedan dessa kusiner träffades. Vi fick en helfin dag tillsammans med ridning och test av moped. Jo den moped som väntar på Adam då han fyller år i höst. Ni vet Adam, han med läs- och skrivsvårigheter. Ska bli intressant att se; det måste ju bli ruskigt svårt med EU-körkorts-teorin då. Kyss mäck därbak, Jag har ju sagt att ungen inte egentligen har svårt för att läsa, men inlärning är omöjlig i kaos-arenor. Jaja minsting är gipsad här. Vi passade på att pröva den spanska (baskiska) sjukvården när vi ändå var där. Fungerade finfint.Jag är badbrud vid Mälarens strand i Sigtuna. Vilka fina dagar jag fick med två av mina barn- och ungdoms-
väninnor. Jag vågade inte lägga ut badbilder på dem utan att fråga först, därav bara jag i detta läge. Inte ala gillar att "posera", ha ha. Men ett underbart dopp i klart insjövatten blev det i alla fall. Påminde mig om Storsjö-känslan. Så friskt å härligt. Tack snälla fina ni.


 Å så hästar förstås. Här är det två fina äldre tjejer som hjälper Adam och Emil att "dra igång" ponnyerna inför höstsäsongen. Finfin start på terminen. Det här är sååå bra. Killarna lär sig med automatik att hämta hjälp från skickligare ryttare och det råkar ju liksom vara tjejer. Jag hoppas på att de därmed får ett naturligt förhållningssätt till kvinnor och inte blir några idioter till macho-svin när de blir vuxna. Det finns för många dumkarlar i vår värld, som beter sig illa mot kvinnor, inte minst på arbetsmarknaden, såna söner vill jag INTE ha, tack. Här är de hästskötare åt egna ponnyer å hjälper dessa tjejer med tider för framridning, framhoppning, hjälper till med utrustningen osv. Det är ett ganska tufft uppdrag att vara medhjälpare till en ryttare som tävlar, mycket att hålla reda på. Näpp, allt är inte serverat här i livet. Icke.
Å så mina älskade föräldrar. Tänk att jag fortfarande har dem kvar i livet. Här ser ni mina förebilder. De har kämpat på dessa två. Mamma älskade våra nya katter, hon är också en kattkvinna. , precis som jag, fast på ett helt annat sätt. Mitt klös och jaktinstinkt har jag efter pappa Katt. Hasse å mamma kom så sanslöst bra överens även om tålamodet tryter, just här, å Hasse nu vill ner. Han vill inte vara med på bild... ha ha ha

 Ha ha ha, ni kan inte ta mig, säger en stolt Hasse som klättrar vilt i alla våra fruktträd nu. Han börjar känna sig riktigt hemma på gården. Å vad han är mysig, denna dunboll. Vi älskar honom också.

Vi vill också ha fika, säger nykomlingarna. De är ljuvliga...

Jaja, säger Emil, du får väl kanelbulle då.
Märkliga djur som gillar kaffe å kanelbulle...=)

Det är 15 år sedan jag sa "ja" till denne min prins. Jag älskar dig så innerligt, mannen, fast du är ganska envis, fast det är det bara jag som vet....

Roger om jag får minnas ett enda minne...

"http://www.youtube.com/embed/mMOoammbtuQ"

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker du ska uppdatera bloggen mer!

Real Catwoman sa...

Vad snällt sagt, anonym. Jo, jag vill ju också det. Men eftersom livet har varit så tufft i flera år så ville jag vila i sommar. "Det kliar i fingrarna", varje dag. Jag blir ledsen över hur dumt styrande beter sig mot föräldrar å barn i särskolan nu. Jag har varit i kontakt med både föräldrar, barn och personal inom Särskolan. Arbetsmiljöverket har gjort en tillsyn av VASA-skolan nu i veckan, gällande Särskolans nya lokaliteter på VASA. Jag gör mig inga illusioner. Jag gillar inte vad Skövde kommun ideligen gör, mot barnen. Jag vill riva ner hela systemet där empatilösa "ledare" får härja fritt. Det är inte okej. Man tror ju att alla skruvar är helt lösa i huvudet på höjdarna i Skövde kommun (läs Skolkontoret). Varför fortsätter de i samma skitstil? Vad ska behöva hända innan man lyssnar på sin egen befolkning? Ska ett barn behöva ramla ut över räcket på vån 2, vån 3 och slå ihjäl sig på stengolvet i bottenplanet, eller VAD? Jag är så rädd. På måndag börjar skolorna igen. Hur ska det bli? Hur ska man våga tro på förändring i en stad full av utmattad skolpersonal? Varför kan jag inte förlåta dessa ledare som skadat oss så? Jo jag vet nog varför, de tycker fortfarande inte att de gjort något fel. Man kan inte fölåta den som inte ens ber om förlåtelse. NEJ, JAG KAN INTE! Jag blir bara så jätteledsen när jag tänker. Jag har precis börjat jobba. Det känns bra, men om jag tänker på skolvärlden i Skövde kommun så blir jag bara så innerligt, innerligt ledsen. Jag vill inte skicka mina barn till Skövdes högstadier. Jag har tappat allt förtroende för våra så kallade skol-ledare. Jo, jag ska skriva. Jag ska försöka i helgen. Är det något särskilt du vill att jag ska skriva om?

Anonym sa...

Nej, jag tycker att det du skriver om är intressant och jag beundrar dig så som du kämpar för dina barn!